|| Bine ai venit! Câștigă 15% discount pentru prima ta comandă! Navighează și descoperă reducerile! ||

Oțel inoxidabil 18/10 - Avantaje și întreținere

Oțel inoxidabil 18/10 - Avantaje și întreținere

Oțelul inoxidabil 18/10: Avantajele față de oțelul inoxidabil normal și cum se întreține

Oțelul inoxidabil este un material popular utilizat în multe vase de gătit, inclusiv tigăi, oale și tăvi. Un tip de oțel inoxidabil este 18/10, care are anumite avantaje față de oțelul inoxidabil normal. În acest articol, vom discuta despre avantajele oțelului inoxidabil 18/10 și cum să îngrijiți vasele de gătit din acest material.


Ce este oțelul inoxidabil 18/10?

Oțelul inoxidabil 18/10 este un tip de oțel inoxidabil care conține 18% crom și 10% nichel. Aceasta înseamnă că are o cantitate mai mare de nichel decât oțelul inoxidabil normal, care are de obicei între 8% și 10% nichel.


Avantajele oțelului inoxidabil 18/10

 1. Rezistența la coroziune

Oțelul inoxidabil 18/10 are o rezistență mai mare la coroziune decât oțelul inoxidabil normal. Acest lucru se datorează cantității mai mari de nichel, care oferă o protecție suplimentară împotriva coroziunii. Datorită acestei proprietăți, vasele de gătit din oțel inoxidabil 18/10 pot fi utilizate în condiții umede, precum în timpul fierberii sau aburirii.

 1. Durabilitatea

Oțelul inoxidabil 18/10 este un material durabil și rezistent, care poate rezista la zgârieturi și lovituri. Acest lucru îl face potrivit pentru utilizarea în vase de gătit, care sunt expuse frecvent la uzură și deteriorare.

 1. Aspectul estetic

Oțelul inoxidabil 18/10 are un aspect strălucitor și estetic, care îi conferă o valoare estetică mai mare decât oțelul inoxidabil normal. Acest lucru îl face potrivit pentru utilizarea în vase de servit, cum ar fi bolurile de salată sau platourile.

 1. Rezistența la temperatură

Oțelul inoxidabil 18/10 are o bună rezistență la temperatură, ceea ce înseamnă că poate fi utilizat în siguranță la temperaturi ridicate. Acest lucru îl face potrivit pentru utilizarea în vase de gătit care trebuie să fie expuse la temperaturi ridicate, cum ar fi tigăile pentru fripturi.


Cum să întrețineți vasele de gătit din oțel inoxidabil 18/10

 1. Curățați vasele de gătit înainte de utilizare

Înainte de utilizarea vaselor de gătit din oțel inoxidabil 18/10, este important să le curățați bine. Acest lucru va îndepărta orice urme de murdărie sau de praf care s-au adunat pe suprafața vaselor în timpul depozitării. În plus, curățarea vaselor înainte de utilizare va ajuta la îndepărtarea oricăror urme de ulei sau grăsime care ar putea interfera cu gătitul.

 1. Folosiți oțet alb sau bicarbonat de sodiu pentru a curăța petele

Dacă vasul de gătit din oțel inoxidabil 18/10 are pete sau murdărie persistentă, puteți încerca să le îndepărtați cu oțet alb sau bicarbonat de sodiu. Pentru a curăța cu oțet, amestecați o parte de oțet alb cu două părți de apă și aplicați soluția pe zona afectată. Lăsați să acționeze timp de câteva minute, apoi clătiți cu apă caldă și uscați cu o cârpă curată. Pentru a curăța cu bicarbonat de sodiu, amestecați bicarbonatul de sodiu cu apă până când se formează o pastă. Aplicați pasta pe zona afectată, lăsați să acționeze timp de câteva minute, apoi clătiți cu apă caldă și uscați cu o cârpă curată.

 1. Nu folosiți oțet, lămâie sau sare pentru a curăța vasul în mod regulat

Deși oțetul alb și lămâia pot fi utilizate pentru a curăța petele persistente, acestea nu ar trebui să fie utilizate pentru curățarea vaselor în mod regulat. Aceste ingrediente acide pot coroda suprafața vaselor de gătit din oțel inoxidabil 18/10 și pot afecta aspectul lor estetic. În plus, nu ar trebui să utilizați sare pentru a curăța vasele, deoarece acest lucru poate zgâria suprafața lor.

 1. Evitați să folosiți instrumente aspre pentru a găti sau a curăța vasele

Pentru a evita zgârierea sau deteriorarea vaselor de gătit din oțel inoxidabil 18/10, evitați să utilizați instrumente aspre, cum ar fi spatule din metal sau perii dure. În schimb, utilizați ustensile din silicon, lemn sau plastic, care nu vor zgâria suprafața vaselor.

 1. Înlocuiți vasele deteriorate

În cazul în care vasul de gătit din oțel inoxidabil 18/10 se deteriorează sau prezintă semne de coroziune, ar trebui înlocuite. Utilizarea unor vase deteriorate poate duce la contaminarea alimentelor și la scăderea eficienței lor în timpul gătitului.

 1. Clătiți vasele cu apă caldă după utilizare

După ce ați terminat de gătit, clătiți vasul de gătit din oțel inoxidabil 18/10 cu apă caldă și săpun pentru vase. Aceasta va ajuta la îndepărtarea grăsimii și a murdăriei de pe suprafața vasului și va ajuta la prevenirea coroziunii. Asigurați-vă că clătiți bine vasul cu apă curată pentru a îndepărta orice urme de săpun.

 1. Evitați supraîncălzirea vaselor de gătit

Supraîncălzirea vaselor de gătit din oțel inoxidabil 18/10 poate duce la deformarea sau decolorarea lor. Pentru a evita acest lucru, nu lăsați vasele goale pe foc pentru perioade lungi de timp și nu le supraîncălziți peste limita recomandată de producător.

 1. Folosiți soluții speciale pentru îndepărtarea petelor și a coroziunii

În cazul în care vasele de gătit din oțel inoxidabil 18/10 au pete sau coroziuni persistente, există soluții speciale disponibile pe piață care pot ajuta la îndepărtarea acestora. Aceste soluții conțin de obicei o combinație de agenți de curățare și polizanți, care pot ajuta la restabilirea aspectului vaselor de gătit.


Avantajele vaselor de gătit din oțel inoxidabil 18/10

 1. Durabilitate și rezistență

Vasele de gătit din oțel inoxidabil 18/10 sunt durabile și rezistente la coroziune, ceea ce le face ideale pentru utilizarea pe termen lung. Acestea nu se vor decolora, zgâria sau coroda în timpul utilizării normale.

 1. Ușor de curățat

Vasele de gătit din oțel inoxidabil 18/10 sunt ușor de curățat și de întreținut. Acestea pot fi curățate cu ușurință cu apă caldă și săpun pentru vase, iar petele persistente pot fi îndepărtate cu ajutorul soluțiilor speciale de curățare.

 1. Estetică plăcută

Vasele de gătit din oțel inoxidabil 18/10 au un aspect estetic plăcut și pot fi utilizate cu succes atât în bucătării moderne, cât și tradiționale. Acestea adaugă un aspect profesional și eleganță oricărei bucătării.

 1. Conductivitate termică bună

Oțelul inoxidabil 18/10 are o conductivitate termică bună, ceea ce înseamă că se încălzește rapid și uniform, astfel încât alimentele să fie gătite uniform și fără puncte fierbinți. Acest lucru îi face ideali pentru gătitul alimentelor care necesită o distribuție uniformă a căldurii, cum ar fi carnea, legumele și supele.

 1. Siguranță alimentară

Oțelul inoxidabil 18/10 este un material sigur pentru alimente, care nu reacționează cu alimentele și nu le afectează gustul sau aroma. De asemenea, este ușor de curățat și dezinfectat, ceea ce face vasul de gătit din oțel inoxidabil 18/10 ideal pentru utilizarea în bucătării comerciale și casnice.

 1. Varietate de dimensiuni și forme

Vasele de gătit din oțel inoxidabil 18/10 sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și forme, astfel încât să se potrivească nevoilor și preferințelor fiecărui bucătar. Acestea sunt disponibile într-o gamă largă de dimensiuni, de la tigăi mici la oale mari, astfel încât să puteți găti orice fel de mâncare, de la porții individuale până la mese pentru întreaga familie.


Concluzie

În concluzie, vasele de gătit din oțel inoxidabil 18/10 sunt ideale pentru utilizarea în bucătării comerciale și casnice, datorită durabilității, esteticii plăcute, conductivității termice bune, siguranței alimentare și ușurinței de curățare și întreținere. Cu toate acestea, este important să le întrețineți corect și să evitați utilizarea de ustensile de gătit din metal, pentru a preveni zgârierea și deteriorarea suprafeței vasului. Cu îngrijirea corespunzătoare, vasele de gătit din oțel inoxidabil 18/10 vor dura mult timp și vor oferi performanțe excelente în bucătăria dumneavoastră. 

Astăzi vă prezentăm tigaia grill Judge Essentials. Bucurați-vă de o distribuție fantastică a căldurii de la baza...
Astăzi vă prezentăm gama de produse Stellar Hard Anodized aceasta avănd o calitate superioara și fiind de un profes...
Astăzi vă prezentăm tigaia Stellar-Chef. Este tigaia ta versatilă de zi cu zi pentru obținerea unor rezultate spec...
Sărbători pascale fericite, alături de cei dragi! Intră pe www.homedo.ro și adaugă savoare fiecărui preparat! #ho...
🎉 Între 24-26 Noiembrie, toate produsele beneficiază de o REDUCERE de 25%! 📦 #homedo #blackfridayhomedo
Descoperă ofertele extraordinare de Black Friday la HOMEDO - pasiunea ta pentru bucătărie devine și mai specială! �...
🎉 Între 24-26 Noiembrie, toate produsele beneficiază de o REDUCERE de 25%! 📦 #homedo #blackfridayhomedo
Oțelul damasc prezintă un proces meticulos de fabricație prin care se obține un rezultat elegant, estetic și durabi...
𝐻𝑒𝒾! 👋 Ai văzut bine, hai și tu să prinzi reducerea de #bunvenit 15% 🥳 Care sunt condițiile? 🤔 ...
Cunoașteți avantajele vaselor de gătit din oțel inoxidabil 18/10? 🤔 Pe lângă durabilitate și rezistență spo...
🎉 𝙂𝙞𝙫𝙚𝙖𝙬𝙖𝙮 - 𝙕𝙞𝙪𝙖 𝘾𝙤𝙥𝙞𝙡𝙪𝙡𝙪𝙞 🎉 👨‍👩‍👧�...
🎉 𝙂𝙞𝙫𝙚𝙖𝙬𝙖𝙮 - 𝙕𝙞𝙪𝙖 𝘾𝙤𝙥𝙞𝙡𝙪𝙡𝙪𝙞 🎉 👨‍👩‍👧�...
🎉 𝙂𝙞𝙫𝙚𝙖𝙬𝙖𝙮 - 𝙕𝙞𝙪𝙖 𝘾𝙤𝙥𝙞𝙡𝙪𝙡𝙪𝙞 🎉 👨‍👩‍👧�...
𝙎𝙩𝙚𝙡𝙡𝙖𝙧 - 𝙍𝙤𝙘𝙠𝙩𝙖𝙣𝙞𝙪𝙢 Seria Rocktanium reprezintă gătire mai sănă...
𝙏𝙚𝙨𝙩𝙞𝙢𝙤𝙣𝙞𝙖𝙡𝙚 𝙘𝙤𝙢𝙚𝙣𝙯𝙞 #homedo #homedoro #homedotestimonials #ho...
𝙊.𝙈.𝙎. 𝘾𝙤𝙡𝙡𝙚𝙘𝙩𝙞𝙤𝙣 - 𝙏𝙞𝙩𝙖𝙣𝙞𝙪𝙢 Acoperirea antiaderentă di...
𝙄𝙗𝙞𝙡𝙞 - 𝙎𝙖𝙡𝙖𝙙𝙚𝙨 Bambusul este un material utilizat în bucătărie deoarece se folo...
𝙍𝙚𝙫𝙞𝙚𝙬-𝙪𝙧𝙞𝙡𝙚 𝙘𝙡𝙞𝙚𝙣𝙩𝙞𝙡𝙤𝙧 𝙣𝙤𝙨𝙩𝙧𝙞 🤩 Ib...
𝙎𝙖𝙢𝙪𝙧𝙖 - 𝘿𝙖𝙢𝙖𝙨𝙘𝙪𝙨 67 Oțelul Damasc este un material deosebit care combină e...
𝙁𝙞𝙨𝙨𝙢𝙖𝙣 - 𝘽𝙤𝙤𝙢 Seria BOOM reprezintă o uniune între calitate, estetică și siguran�...
𝙏𝙚𝙨𝙩𝙞𝙢𝙤𝙣𝙞𝙖𝙡𝙚 𝙘𝙤𝙢𝙚𝙣𝙯𝙞 #homedo #homedoro #homedotestimonials #ho...
𝙅𝙪𝙙𝙜𝙚 - 𝙎𝙖𝙗𝙖𝙩𝙞𝙚𝙧 Un set de cuțite este principalul aliat care acoperă toate ne...
𝙈𝙖𝙜𝙚𝙛𝙚𝙨𝙖 - 𝙁𝙚𝙧𝙧𝙤 𝙀𝙘𝙤 Produsele din seria Ferro Eco sunt fabricate din f...
𝙍𝙚𝙫𝙞𝙚𝙬-𝙪𝙧𝙞𝙡𝙚 𝙘𝙡𝙞𝙚𝙣𝙩𝙞𝙡𝙤𝙧 𝙣𝙤𝙨𝙩𝙧𝙞 🤩 #h...
Știți cum se asezonează un vas de gătit din fontă?🤔 Un proces care nu este complicat, dar este un “must” pe...
🗄Cu siguranta cea mai moderna solutie de livrare:  🔥EASYBOX 🔥 🔛 Disponibila acum si in magazinul nostru onl...
🤩 Da, prețurile accesibile tuturor✌🏻 🤩 Și nu doar atât, beneficiezi de 10% discount pentru prima comanda�...
Cutie depozitare sticle - Zeller Detalii integrale pe site-ul web www.Homedo.ro Cod Produs: ZE-15196 #homedo #homedoro ...
Fructieră - Zeller Detalii integrale pe site-ul web www.Homedo.ro Cod Produs: ZE-27416 . . . . . .#homedo #homedoro #ho...
Suport cadă - Zeller Detalii integrale pe site-ul web www.Homedo.ro Cod Produs: ZE-13606 . . . . . . #homedo #homedoro...
Scurgător vase - Zeller Detalii integrale pe site-ul web www.Homedo.ro Cod Produs: ZE-14707 #homedo #homedoro #homedop...
Seria Essentials - BERGHOFF Detalii integrale pe site-ul web www.Homedo.ro Cod Produs: BF-1307144 . . . . . . . #homedo...
Seria SOEST - Carl Schmidt Sohn Detalii integrale pe site-ul web www.Homedo.ro Cod Produs: SG-080242 . . . . . . #homed...
Presa lipii - Ibili 🫓🌮🌯 Detalii integrale pe site-ul web www.Homedo.ro Cod produs: IB-799820 . . . . . . . . #...
Răcitor sticlă vin - Ibili 🍷🍇 Detalii integrale pe site-ul web www.Homedo.ro Cod produs: IB-695042 . . . . . . ....
Seria GRANITE - O.M.S. Collection Detalii integrale pe site-ul web www.Homedo.ro Cod Produs: OMS-3224G . . . . . . . . ...
Set oale - O.M.S. Collection Detalii integrale pe site-ul web www.Homedo.ro Cod Produs: OMS-1025R . . . . . . . #homed...
Oale sub presiune seria VITA - BergHOFF 🥘 Detalii integrale pe site-ul web www.Homedo.ro Cod produs: BF-1101872 . . ....
Feliator brânză - Zeller Detalii integrale pe site-ul web www.Homedo.ro Cod produs: ZE-25586 . . . . . . #homedo #ho...
Etajeră baie - Zeller Detalii integrale pe site-ul web www.Homedo.ro Cod produs: ZE-18628 . . . . . . . #homedo #homed...
Seria Titanium - O.M.S. Collection Detalii integrale pe site-ul web www.Homedo.ro Cod Produs: OMS-3016Vi / OMS-3016Ve . ...
Seria Damascus - Samura🙌🏻 Detalii integrale pe site-ul web www.Homedo.ro Cod produs: TO-SD0045 / TO-SD0085 . . . ....
Seria Charlotte - Fissman 🥘 Detalii integrale pe site-ul web www.Homedo.ro Cod produs: FI-5500 . . . . . . . . #hom...
Seria Millenium - Fissman 🥘 Detalii integrale pe site-ul web www.Homedo.ro Cod produs: FI-5363 . . . . . . . . #home...
Oală pentru lapte Fissman Detalii integrale pe site-ul web www.Homedo.ro . Cod produs: FI-5101 . . . . . . . #homedo #...
Set servire brânzeturi Zeller 🧈🧀 Detalii integrale pe site-ul web www.Homedo.ro Cod produs: ZE-25594 . . . . . . ...
Tava servire Zeller 🛌🥐☕️🥞🥛🍪 Detalii integrale pe site-ul web www.Homedo.ro Cod produs: ZE-24038 . . ....
Suport sticle vin Zeller 🍷🍇 Detalii integrale pe site-ul web www.Homedo.ro Cod produs: ZE-13567 . . . . . . . #ho...
Seria INDUCTA - Ibili 🍝 Detalii integrale pe site-ul web www.Homedo.ro Cod produs: IB-411522 . . . . . . . ##homedo #...

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!